BeSafe bältesstol iZi Flex Fix Metallic Melange

3 595 kr
Leverans 3-7 arbetsdagar

Översikt

Bältesstolen som kombinerar säkerhet och flexibilitet

Detaljer

BeSafe iZi Flex FIX i-Size är en bältesstol som kombinerar högsta säkerhet,med hög komfort och flexibla funktioner. iZi Flex FIX i-Size är lätt att installera och gör det möjligt för dig att placera upp till tre personer eller bilbarnstolar bredvid varandra i baksätet. Bältesstolen passar för barn som är 100-150 cm långa.

På BeSafe ställer man sig mycket positiva till den senaste uppdateringen av bilstolsreglementet UN R129-02 (som bl.a. innefattar i-Size). Som ett resultat av att fas 2 av reglementet har lanserats presenterar BeSafe nu en av världens första bältesstolar godkänd enligt i-Size. iZi Flex FIX i-Size är utvecklad med verkligheten som utgångspunkt och användaren i fokus. Den nya bältesstolen har flera innovativa säkerhetsfunktioner som tillsammans bidrar till att skydda ditt barn på en högre nivå än vad reglementet kräver. Tack vare sina smarta funktioner och sin flexibilitet vann iZi Flex FIX i-Size det prestigefyllda priset ”Innovation Award” på Kind + Jugend 2017.

 

Maximal säkerhet med BeSafe iZi Flex Fix

BeSafe iZi Flex FIX i-Size är godkänd enligt det senaste bilstolsreglementet UN R129-02 (i-Size). iZi Flex FIX i-Size erbjuder högsta möjliga säkerhet då den är utrustad med tre lager av sidokollisionsskydd: Nack- och huvudskydd i energiabsorberande material (EPS), Side Impact Protection (SIP) bumpers och det extra sidokollisionsskyddet SIP+. iZi Flex FIX i-Size klarar de hårda krav på sidokollisionsskydd som ställs i UN R129-02 utan att SIP+ och SIP bumpers används. Genom att även använda SIP+, vårt beprövade sidokollisionsskydd, höjer du säkerheten ytterligare då detta fungerar som bilens deformationszon och absorberar kraften från sidokollisionen och därmed minskar kraften som når fram till ditt barn. Att bältet förblir korrekt placerat under färden är avgörande för hur bältesstolen presterar vid en eventuell kollision. Därför presenterar vi nu en ny funktion, inspirerad av BeSafes gravidbälten, som vi kallar höftbältesguide. Höftbältesguiden säkerställer att bilens 3-punktsbälte är placerat ner mot barnens lår och inte glider upp över magen. För att ge extra komfort är höftbältesguiden tillverkad av mjukt material och har en Fid-lock magnet för enkel men säker öppning och stängning. Axelbältesguiden fungerar på ett liknande sätt och säkerställer att bältet alltid är placerat i korrekt höjd över barnets axel. För att göra bältning lättare och säkrare saknar iZi Flex FIX i-Size förvirrande bälteshorn som riskerar att höftbältet hamnar i fel position och minskar risken för felanvändning.

 

Högsta komfort med Flex Fix

Höjden på bältesstolens rygg kan enkelt justeras för att passa ett barn som är 100 cm långt upp till 150 cm genom att vrida på reglagen på bägge sidor av bältesstolen. BeSafe rekommenderar alltid att barn ska färdas bakåtvänt till minst fyra års ålder även om barnet är längre än 100 cm. Bältesstolen har en justerbar sittvinkel som ditt barn själv kan reglera själv under färd. Det V-formade huvudskyddet är skönt att luta huvudet emot samtidigt som designen gör att barnet får bra sikt åt sidorna. PAD+ ökar säkerheten samtidigt som det gör att bältet får en behaglig position över axeln och minskar risken för att bältet skaver. Bältesstolens ISOfix-armar är inskjutningsbara vilket göra att bältesstolen går att installera i de flesta bilar, med eller utan ISOfix. Tack vare låsfunktionen på ISOfix-armarna blir det lättare att installera iZi Flex FIX i bilar som har djupt liggande ISOfix-fästen.

 

Flexibilitet för din familj

BeSafe iZi Flex FIX i-Size har en design som gör den lätt att installera. Möjligheten att ta bort SIP bumpers (de avlånga sidokollisionsskydden) gör att du kan placera upp till tre bilbarnstolar eller tre personer bredvid varandra i baksätet. En flexibel lösning för familjen med många passagerare.

FÖRDELAR MED BESAFE iZi Flex Fix

 • - Godkänd enligt det senaste bilstolsreglementet UN R129-02 (i-Size).
 • - PAD+ höjer barnets komfort och fungerar som ett extra skydd mellan haka och bröst.
 • - Färgindikatorer visar när bältesstolen är korrekt installerad, vilket ger en extra trygghet och minskar risken för felmontering.
 • - SIP+, Side Impact Protection+ fungerar som ett extra sidokollisionsskydd.
 • - Axel- och höftbältesgudie som säkerhetsställer att bältet placeras korrekt.
 • - Specialutformat nack- och huvudskydd ger barnet en bekväm sömnposition och bättre sikt åt sidorna.
 • - PAD+ ökar säkerheten och gör bältets position behagligare.
 • - Justerbara sittvinklar som barnet själv kan ändra under färd.
 • - Integrerat bärhandtag för lätt hantering av stolen.
 • - ISOfix-armar med låsfunktion för enklare montering i bil.
 • - Ny konstruktion ger barnet gott om plats och sparar utrymme i bilen.
 • - Möjlighet att ta bort SIP bumpers (de avlånga sidokollisionsskydden) för att skapa mer plats.

MÅTT BESAFE IZI FLEX FIX

  • Längd: 42 cm
  • Bredd: 52 cm
  • Höjd: 64 cm (i lägsta position inkl. SIP bumpers)
  • Bredd utan SIP bumpers: 44 cm
  • Bältesstolens höjd i högsta läget: 82 cm

 

SE FILMEN OM BESAFE IZI FLEX FIX

 

GARANTI PÅ BESAFE IZI FLEX FIX

BeSafe lämnar 2 års garanti på sina bilbarnstolar. Registrerar du dessutom din BeSafe produkt hos BeSafe VIP så erhåller du ett tredje års garanti kostnadsfritt samt andra förmånliga erbjudande.


Mer information

Product BrandBeSafe - BeSafe

Skriv din egen recension

Du recenserar: BeSafe bältesstol iZi Flex Fix Metallic Melange